1. Wat doet jouw organisatie om werkstress beheersbaar te maken

    Wat doet jouw organisatie om werkstress beheersbaar te maken?

    Doe mee aan het project: “Een structurele aanpak van werkstress in het MKB”, uitgevoerd door de Erasmus Universiteit. De Erasmus Universiteit krijgt graag inzicht in de ervaring van MKB organisaties hoe en in welke mate deze onderling het werk kunnen vormgeven. De inzichten dragen bij aan de ontwikkeling van een effectieve interventie om werkstress in het MKB te reduceren.

    Onderzoek Charlotte

    Wat houdt het project in?

    Een online vragenlijst-onderzoek in de periode maart – augustus 2024. De bedoeling is dat er minimaal 5 medewerkers deelnemen aan twee delen:

    • Deel 1 bestaat uit het invullen van een vragenlijst in. Hierin worden enkele vragen gesteld stellen over jezelf, jouw team en jouw organisatie.

    • Deel 2 is een weekboekstudie van vijf weken. Dat betekent dat iedere deelnemer op de laatste werkdag van de week een korte vragenlijst ontvangt, waarin er vragen gesteld worden over de werksituatie in de afgelopen week. Het is dus de bedoeling dit vijf keer aan het eind van de werkweek in te vullen.

    Wanneer kun je deelnemen?

    • Je bent 18+ jaar
    • Je werkt in een MKB organisatie (2 - 250 werknemers) in Nederland
    • Je formeert een team van minimaal 5 teamleden
    • Hierbij dienen jullie in het werk afhankelijk te zijn van elkaar
    • Alle beroepen en sectoren mogen deelnemen!

    Wat staat er tegenover?

    Aan het einde van dit onderzoek (dus nadat je steeds alle 5 vragenlijsten hebben ingevuld) heb je de mogelijkheid om een algemeen feedbackrapport over onze bevindingen op te vragen. Dit rapport kan nuttige informatie bevatten over hoe vaak verschillende werkaspecten binnen jullie team worden uitgewisseld en hoe dit samenhangt met o.a. jullie welzijn en functioneren. Daarnaast ontvangen jullie per team één grote borrelplank om samen van te smullen!

    Wil je meedoen?

    Leuk! Inschrijven kan hier:

    Schrijf je direct in

    Zijn er meerdere teams binnen het bedrijf die willen meedoen? Dat mag zeker, elk team krijgt een eigen team-code!
    Alvast hartelijk bedankt voor jullie tijd & samenwerking!

    Deel deze pagina